Kako da rešite problem seksa bez orgazma?

Istraživanja pokazuju da čak i do 80% žena ne doživi orgazam samo penetracijom. Ukoliko se to i vama dešava ne očajavajte, niste jedine. Šta više, većina žena vas razume i proživljava isto. Ako ne doživljavate orgazam, to ne znači da nešto nije u redu sa vama. Postoji više faktora koji do toga dovode. Možda imeđu vas i vašeg partnera ne postoji dovoljno seksualne privlačnosti ili vam je potrebna predigra, kao i većini žena. A možda vaš partner ne ume ili ne želi da vam je pruži. Naravno i veštine partnera mogu biti jedan od faktora za nedostatak orgazma, ali to nije presudno. To se menja kroz vreme, komunikacijom i stvaranjem novih iskustva. U većini slučajeva možete doći do faze potpunog zadovoljsta sa postojećim partnerom. Nemojte polaziti od toga da je u vama i ili u partneru problem i da je možda potrebno da ga promenite. Većina stvari se može regulisati komunikacijom i boljim upoznavanjem. Potrebno je samo da što bolje poznajete jedno drugo i ono što vam prija. To ste sigurno svuda već čuli. Ali ovde ćemo pričati o konkretnim stvarima koje vam mogu pomoći.

Komunikacija je sve!

Najjednostavniji način je komunikacija. Ukoliko ste dovoljno otvoreni sa vašim partnerom, a ne postoji razlog da ne budete, sve možete rešiti prvenstveno pričom. Ukoliko se dovoljno bliski da stupite u seksualne odnose, koji su najintimniji čin,  zašto biste se stideli da o tome i pričate. Obratite pažnju na želje i potrebe jedno drugoga. Možda vam i prethodna iskustva mogu pomoći u tome kako bi partneru znali da kažete šta vam je tačno potrebno. Ukoliko ne znate šta je ono što vi želite i šta vas uzbuđuje, neophodno je da se vi prvo upoznate sa vašim telom. To možete samostalno ili uz partnera. Svako je individua za sebe i vaše telo je samo vaše. Treba da otkrijete koje su tačke ili kakavi dodiri su najuzbudljiviji za vas kako biste doživeli orgazam. Ženama je bitno mnogo više od penetracije, to je bitno da znaju i muškarci. Način komunikacije, zavođenje koje počinje mnogo pre ulaska u krevet tj pre nego što započnete intimni odnos. Zatim dodiri i poljupci mogu prilično doprineti uzbuđenju jedne žene a i muškarca. Stoga, najvažnije je da znate šta je ono što je vama potrebno i da to prenesete vašem partneru. takođe treba učiniti i obrnuto, kako bi obe strane bile u potpunosti zadovoljne. Kada u odnosu počnete da mislite o drugoj osobi i o tome kako se ona oseća i koje su njene potrebe, tada ćete postati najbolji ljubavnici.

Praktične stvari da doživite orgazam

Nakon priče treba primeniti i praktični deo, ili ukoliko niste spremni da o tome pričate možete učiniti to na suptilniji način. Radite stvari zajedno. Ukoliko ste u mogućnosti možete se zajedno kupati. Tada će vaša tela biti glatka pomoću sapunice, samim tim dodiri intezivniji. Dodirujte jedno drugo po celom telu i obratite pažnju na svoje senzacije kao i na partnerove reakcije. Na taj način ćete znati koji delovi tela su vam najosetljiviji. Takođe se možete dodirivati i maziti pre seksa ako to do sada niste praktikovali i spoznaćete mnogo novih stvari. Ukoliko je vaš partner žensko, verovatno ste više istražili svoje telo i znate dosta mogućnosti izazivanja uzbuđenja bez penetracije.

Ubacite seks igračke u spavaću sobu

Odličan način za upoznavanje vašeg i tela vašeg partnera su seks igračke. Postoje razne igračke koje vam mogu pomoći u tome, a kada jednom otkijete njigove mogućnosti neće moći da se odvojite od njih. To ne znači da ćete želeti partnera da zamenite sa njima, već naprotiv. One vam mogu pomoći da bolje upoznate svoje potrebe i zelje, da probudite svoje skrivene fantazije a želećete ih korititi kako samostalno tako i sa partnerom. One će vam uneti osveženje i novu energiju u vaše odnose. Takođe kada otkrijete vaše najosetljivije tačke, sa seks igračkama doživljavaćete neponovljive vrhunce. Potrebno je samo da se tokom odnosa opustite i da znate šta je ono što vas uzbuđuje. Ukoliko ste sa pravim partnerom on će želeti da to primeni. Želeće da i vi doživite orgazam. Dodirujte se i poigrajte se sa seks igračkama, eksperimentišite.

Ako se odlučite za seks igračke, pogledajte ponudu ovde.