Da li muzika poboljšava kvalitet seksualnih odnosa?

Muzika može biti vrlo povoljan faktor za bolji seksualni odnos, ali ne treba joj pristupiti previše površno. Naime postoje mnogi pozitivni aspekti pozadinske muzike tokom odnosa, međutim postoje i neke stvari na koje možda niste obratili pažnju. Nisu svi istog senzibiliteta. Kao što se sksualne energije moraju poklopiti isto tako se mora usaglasiti i ukus za muziku. Nešto što nekoga pokreće, drugu osobu može da spušta. Ili određena muzika budi nečiji libido dok drugu osobu odbija. Iz tog razloga izbor muzike treba da bude zajednički odabir. Ukoliko dovoljno dobro poznajete svog partnera taj izbor će za vas biti jednostavniji. U prednosti ste jer znate šta je ono što vaš partner preferira i šta bi izabrao za seksualni odnos. Postoje melodije sa kojima ne možete pogrešiti. Izaberite neku od popularnih plejlista, i rešite se brige o tome. To su obično senzualne, lagane melodije koje asociraju na erotiku.

Istraživanje

Jedno od istraživanja posmatralo je vezu između romantike, zavođenja i muzike sa neuro-naučnog aspekta. Ono pokazuje da delovi mozga koji su pozitivno stimulisani hranom i seksom isto reaguju i na muziku. Time se potvrđuje pretpostavka da muzika može biti afrodizijak. Skoro 50% ljudi je u istraživanju odgovorilo da ih omiljena pesma uzbuđuje nekad više od dodira partnera. Pesma koja je bila izbor kod najvećeg broja ispitanika, kao pesma koja ih najviše uzbuđuje je „Time of my life“ iz kultnog filma Prljavi ples. Ovaj izbor je važio i za muškarce i za žene.

Ukoliko uzmemo u obzir tu činjenicu, možemo verovati da muzika na seksualni odnos može imati veliki uticaj. Ukoliko je odnos već zadovoljavajući ili odličan, muzika može uticati da se partneri još više opuste i učini ga nezaboravnim. Može probuditi neke nove osećaje i strasti. Kada spojite već postojeće strasti sa uzbuđenima prouzrokovanih muzikom, možete doživeti nove senzacije. Čak i odnosi koji možda do sada nisu bili na željenom nivou, može uzburkati i probuditi. Ukoliko su neki eksterni faktori uticali na kvalitet vašeg odnosa ne znači da se nužno niste poklopili, već ih sa usmerenim eksternim faktorima, kao što je muzika, možete i popraviti.

Kako da ubacite muziku u vaš seksualni odnos?

Ne ustručavajte se da probate nove stvari. Ubacite muziku u vaše najintimnije momente i posmatrajte kako se menja vaš seksualni odnos. Prođite kroz razne žanrove dok ne pronađete ono što najviše odgovara vama i vašem partneru. Takođe kao što isprobavate muziku tako isprobavajte i različite seksualne dodatke. To će učiniti da se potpuno opustite i probudite svoje fantazije. Možda je baš sad vreme da uvedete seksi igračke u vaš odnos. Uvođenjem muzike ili seks igračaka vaš partner ne treba biti nesiguran. To ne znači da sa vašim odnosom nešto nije u redu ili nešto fali već naprotiv. Vi time želite samo dodatno naglasiti uzbuđenja koja doživljavate i upoznati jedno drugo u potpunosti. Igračke će se savršeno uklopiti u pozadinsku muziku, proizvodeći sopstveni suptilan zvuk. Doživite posebnu vrstu vrhunca u ritmu vaše omiljene numere.

Ako vam se ovo svidelo, saznajte i kako seks igračke utiču na naše odnose.